Exproof Malzeme Nasıl Anlaşılır?

Exproof malzemeler, dünya standartlarına uygun şekilde üretilmektedir. Üretici firma tarafından sertifikayı veren kurumlar tarafından belirli aralıklarla denetlenmektedir. Bu nedenle en küçük hataya dahi yer verilmez. Hatadan kaynaklı patlama ve yangın çıkarma olasılığı yoktur. Çünkü söz konusu insan canıdır. Bu nedenle bu konu oldukça üzerinde durulan bir konudur. Peki Exproof Malzeme Nasıl Anlaşılır? Sorusunu cevaplayacak olursak; eğer tesiste ya da fabrikada başka nedenlerden dolayı patlama meydana gelir ve yangın çıkarsa, exproof ürünler asla bu yangından etkilenmez, yanmaz ya da zarar görmez. Yüzde yüz koruma sağlar. Ürünler denenerek üretildiği için en küçük bir sızıntıya bile olanak verilmemiştir. Bu nedenle exproof ürünler bu kadar sağlam ve dayanıklıdır. Bu kadar dayanıklı ürünler üreten firma elbette ki amblemlerini her ürüne vermiştir. Amblemin dışında da ürettiği ve sattığı her ürün ve malzemeye sertifika vermiştir. Bu sertifikalar güncel olmakla beraber tüketici kişi bunları kontrol etmek zorundadır.

Exproof Malzeme Nasıl Anlaşılır?

Bir diğer önemli konu olan Exproof Malzeme Nasıl Anlaşılır? Sorusunu cevaplayacak olursak; Exproof malzeme ve ürünlerinin Exproof olduğunu anlamanın en basit yolu her malzemelerin üzerinde bulunan EX ibaresidir. Firma her malzemenin Exproof olduğunun anlaşılması için her ürün ve malzemenin üzerine Ex ibaresi koymuştur. Bununla birlikte her Ex ibaresinin olduğu malzemenin sertifikası olmak zorunludur. Firma her malzeme ve ürüne Ex ibaresi koymakla birlikte her malzeme ve ürüne sertifika da vermiştir. Exproof alanında iki önemli sertifika bulunmaktadır. Bu sertifikalar ATEX ve IEC sertifikasıdır.

Exproof ATEX Nedir?

Daha açıklayıcı olması için Exproof ATEX Nedir? Sorusuna değinecek olursak; Atex aslında ” Atmosphere Exposible”ın kısaltılmış halidir. Atex 1996 yılında resmi olmayarak kullanılırken 2003 yılından beri Exproof ortamlarda yani patlama olanağı olan yerlerde kullanılmak üzere üretilmiştir. Her ürün ve malzemenin satışında Atex kabul görmüş ve bu sembolün taşınması zorunlu hale gelmiştir. Yanıcı ve patlama olanağı olan ürünlere ve ürünlerin üretildiği yerlere alınan uluslararası bir sertifikadır.

Exproof atex sertifikası hakkında detaylı bilgi almak için sitemizdeki blog içeriğini inceleyebilirsiniz.

Exproof IEC Nedir?

Exproof Malzeme Nasıl Anlaşılır? Sorunu aydınlattıktan sonra bir diğer sertifika olan Exproof IEC Nedir? Sorusuna değinelim. The Internatıonal Electrotechnical Comission’ın kısaltılmış halidir IEC. Yani uluslararası elektro teknik komisyonu anlamına gelir. ATEX sertifikasına göre daha kapsamlı bir sertifikadır. Tüm dünyada geçerliliğini kazanmış bir sertifikadır. Bilinçli bir tüketicinin farkında olması gereken bir husus da aldığı ürün ve malzemelerin sertifikalarının güncel olup olmadığını kontrol etmelidir. Bilinçli bir tüketici alacağı exproof armatür, exproof projektör, exproof pano, exproof anahtar gibi malzemeye benzer ürünlerinin sertifikasını nereden aldığını ya da kaç yıl geçerli olduğunu kontrol etmesi gerekmektedir. Bu sertifikalardan, tabi güncel olan sertifikalardan ürün ve malzemelerin Exproof olup olmadığı kolaylıkla anlaşılabilir.

Görüşmeyi Başlat
1
WhatsApp Hattına Bağlan
Asilsan Mühendislik A.Ş.

Whatsapp'tan bize ulaşabilirsiniz. En kısa süre içerisinde tarafınıza dönüş yapılacaktır.